»Förbjud urringningar i kongressen«

Cristiane Brasil, till höger, vill förbjuda djupa urringningar i kongressen, men privat går det tydligen bra.

Cristiane Brasil, till höger, vill förbjuda djupa urringningar i kongressen, men privat går det tydligen bra.

Den brasilianska kongressen är en karneval i dålig smak. Fula heltäckningsmattor, söndriga läderfåtöljer och klungor av män i mörka kostymer och slipsar med gammaldags portföljer under armarna. Att besöka kongressen får mig alltid att må illa och inse att de brasilianska väljarna inte är kloka som väljer in dessa ledamöter år efter år. Ett förslag som kongressens ledamöter ägnar tid åt i höst är en ny klädkod.

»VM-sex är okej – om det går lugnt till«

Ronaldinho i sin pool i Rio under sommarupphållet i januari 2014

RIO DE JANEIRO/DN

Det kvittar vilken förbundskapten Brasilien har. En fråga undviker han aldrig inför ett VM. Fansen vill veta vilka sexregler som gäller för spelarna. Denna gång kom frågan under en presskonferens i Lissabon. Luiz Felipe Scolari, som tidigare varit Portugals förbundskapten, smällde upp ett leende och lovade att ingen avhållsamhet kommer att råda för spelarna under VM.

– Sex är något normalt. Och med normalt menar jag normalt. Men det måste finnas en balans. Jag vill inte ha några akrobatövningar, sa han och log.

Det vill säga, missionären och andra samlagsställningar som inte riskerar skador på spelarnas vitala delar (ben och knän) är okej, men inte några avancerade övningar som kan orsaka muskelsträckningar. Läs mer »

Inga lyckliga horor i Brasilien

Prostituerade på strandpromenaden i Copacabana

Det finns få saker som provocerar samhället lika mycket som att påstå att det finns lyckliga horor. När enhetschefen för den brasilianska kondomkampanjen inom hälsodepartementet ville bryta tabuet och använde frasen ”Jag är lycklig som prostituerad” fick han omedelbart sparken. Det kvittade att han arbetat fram frasen tillsammans med prostituerade för att den skulle väcka uppmärksamhet och få fler att vilja använda kondom. Det går inte att vara prostituerad och lycklig. Här kommer en artikel som jag skrev i Sydsvenskan: Lycklig prostituerad skapar intensiv debatt”.

Kärlekshotellen försvinner i Rio

 

Speglarna, de rundade sängarna och jacuzzin försvinner när rummen ska konverteras till vanliga hotellrum

Den senaste tio årens ekonomiska utveckling i Rio har satt sina spår i stadens kärleksliv. De tidigare så populära kärlekshotellen, där par kunde slinka in för några timmars seriös sex, håller på att försvinna. Den höga efterfrågan på hotellrum i Rio inför VM 2014 och OS 2016 gör att många ägare väljer att konvertera sina sexhotell till dyra hotell. Här kommer en krönika om fenomenet som gick i HD för några veckor sedan.

Att få hångla loss en kväll

 

Hur många passar på att stjäla en kyss i vimlet?

RIO DE JANEIRO/SDS

Inför årets karneval tog min fru upp frågan och undrade hur vi skulle göra i år. Det har varit på tapeten förr, men vi har aldrig vågat ta steget. I år kändes det som om vi var mogna. Jag radade upp mina krav.

1. Ingen får vara med någon som vi känner eller som bor i vår stadsdel.

2. Ingen får berätta några detaljer efteråt.

3. Inga telefonnummer får lämnas ut.

Läs mer »

Får man vara otrogen under karnevalen?

Karnevalen, världens största normprotest

Karnevalen går mot sitt slut och gatorna sopas rena. I natt föll dessutom ett välkommet regn och spolade bort konfettin från gränderna. Varje år brukar jag göra en enkät. Förra året frågade jag kvinnor över femtio om de använt kondom, vilket gav härliga svar. I år frågade jag båda könen om det är okej att vara otrogen under karnevalen. Läs här i dagens Sydsvenskan.

Konservativa, kristna Playboy

Julinumret av den portugisiska utgåvan

Det amerikanska mediebolaget Playboy Enterprises drar in lincensen för den portugisiska utgåvan av porrmagasinet Playboy. Anledningen är att månadens nummer visar halvnakna kvinnor med en manlig modell utklädd till Jesus. Utviket är inspirerat av José Saramagos roman ”Evangeliet enligt Jesus Kristus” och är en hyllning till författaren som gick bort i juni. Att romanen, i början av nittiotalet, chockade det konservativa Portugal till den grad att den fick Saramago att gå i exil var löjligt. Att några bilder nu tjugo år senare orsakar denna reaktion är ännu märkligare. Den kristna världen är snabb att fördöma muslimer som inte vill att Muhammed avbildas med en bomb i turbanen, men när deras egen Jesus syns med halvnakna kvinnor som pussas i en tidning blir det ramaskri. Pinsamt.

Ny satsning under karnevalen i Rio

RIO DE JANEIRO/GP

Det brasilianska hälsodepartementet väljer ett annorlunda drag inför karnevalen i Rio de Janeiro som inleds i dag. Målgruppen för den årliga sexualupplysningskampanjen är kvinnor över femtio år.

— De senaste tio åren har antalet hivsmittade bland mogna kvinnor ökat med 300 procent. Det är en fördom att kvinnor över femtio inte är sexuellt aktiva, säger Mariângela Simão, chef för Brasiliens aidskampanj till GP.

Läs mer »

Hon var sexigast – jag kysste en transa

RIO DE JANEIRO/SDS

Det går inte att komma ifrån. De flesta tänker på sex när man pratar om karnevalen som inleds i Rio de Janeiro idag. Som om karnevalen vore ett enda stort sexparty.

Läs mer »

Påven mötte världens mest otrogna folk

RIO DE JANEIRO/SDS

Påven har varit på besök i Brasilien. Det gick inte så bra. Pampen från Rom försökte få brasilianarna att lyda. Omöjligt uppdrag. Världens största katolska land går inte att tygla. Alla påvar har försökt, ingen har lyckats. Denna gången undergrävdes försöket dessutom av att Benedictus XVI råkade förneka kontinentens största folkmord. Han menade att konverteringen av Sydamerikas indianer gick lugnt till. I själva verket dog 80 miljoner.

Läs mer »